Maak kennis met PGZ

Welkom bij PGZ, dé specialist in het premium automotive segment van Noord-Brabant en Limburg. Graag nemen wij u mee in het verhaal van onze oorsprong en de mooie reis die we vervolgens gemaakt hebben.

1979

Onder de naam Porsche Centrum Zuid start ons verhaal in het Eindhoven van 1979. Nadat Porsche geruime tijd ‘bijgeplaatst’ was bij de lokale Volkswagen dealer kreeg het, op de Mecklenburgstraat net buiten het stadscentrum, eindelijk de eigen locatie die het verdiende. Voor het eerst had de iconische 911 een eigen clubhuis in het zuiden.

1992

In het jaar 1992 zijn het merk en het bedrijf de locatie in de stadskern ontgroeid en wordt een nieuwe locatie geopend op industrieterrein De Croy aan de rand van Eindhoven. Ook dit clubhuis wordt een nog vaak genoemde ontmoetingsplek voor sportwagenliefhebbers. Het is tevens de locatie waar Zuid-Nederland kennis maakt met de Cayenne, het startpunt voor de enorme groei die Porsche sinds die tijd heeft gekend.

2005

In 2005 verhuist het bedrijf, inmiddels onder de naam Porsche Centrum Eindhoven, dan ook naar een grotere locatie, gelegen op industrieterrein De Scheper in Oirschot. Het is in deze periode dat het imago ‘de sportiefste dealer’ ontstaat, dankzij autosportsuccessen en de nadruk op evenementen voor klanten. De prachtige zichtlocatie aan de A58 is tot op de dag van vandaag in gebruik en is tevens dé plek voor aanschaf en onderhoud van een klassieke Porsche, bevestigd door de officiële Porsche Classic Partner status.

2011

Het succes van een mobiele showroom in 2008 en 2009 toonde aan dat Limburg klaar was voor een eigen Porsche locatie. Daarom opende in 2011 Porsche Service Centrum Limburg haar deuren vlakbij Maastricht-Airport. In eerste instantie met nadruk op onderhoud en de verkoop van Porsche occasions, maar vanwege uitstekende prestaties verwierf de locatie al in 2014 het recht om een volledig Porsche Centrum te worden en onder de naam Porsche Centrum Maastricht alle producten en diensten aan te gaan bieden.

2016

Het bleek de start van iets moois, want niet alleen wist de Nederlandse Limburger de vestiging goed te vinden, óók de Belgische Porsche liefhebber kwam graag de grens over om gebruik te maken van het hoge serviceniveau en de uitstekende klanttevredenheid. Onverwacht snel was een verhuizing aan de orde en dus werd in 2016 een volledig nieuw Porsche Centrum Maastricht geopend, aangrenzend aan de vorige locatie. Een jaar later mocht het zich ook officieel Porsche Exclusive Manufaktur Partner noemen.

2016

Volledig in lijn met de uitstraling van de premium voertuigen uit het PGZ gamma werd in 2016 met ProTech Midden Brabant een bedrijf toegevoegd gespecialiseerd in het reinigen, hoogwaardig poetsen en beschermen van autolakken en interieurs. Niet alleen de voertuigen van PGZ worden zo van meer glans voorzien, ook veel andere autobedrijven en particulieren vinden hun weg naar Oirschot voor deze service.

2017

Al sinds 2015 was er in ‘pop-up’ formaat geregeld een Bentley te vinden in Maastricht. Maar na de verhuizing van Porsche was het moment daar om dit prachtige premium merk definitief aan het portfolio toe te voegen. Nadat de showroom geheel in stijl aangepast was opende in 2017 Bentley Maastricht haar deuren voor het publiek.

2019

Slechts een jaar later werd de kans om nóg twee Engelse premium merken toe te voegen met beide handen aangegrepen. Al in 2019 is de oprichting van Jaguar Land Rover Maastricht een feit, waarbij wordt samengewerkt met collega dealer The Adventure in Den Bosch. Als tijdelijke oplossing worden de merken bijgeplaatst op de eerste verdieping van het pand waar Bentley reeds is gehuisvest. In de zomer van 2020 opent echter een volledig nieuw gebouw en mag Jaguar Land Rover Maastricht zich tot de mooiste dealers van Nederland rekenen. Tegelijkertijd ontstaat, doordat nu Bentley, Porsche én Jaguar Land Rover zich naast elkaar bevinden, een voor Nederland unieke premium autoboulevard.

2019

2019 is ook het jaar waarin PGZ zich van de vierwielers naar de tweewielers begeeft. Met een duidelijk oog op de toekomst wordt met Energica Brabant voor het eerst een Italiaans merk toegevoegd. In de vorm van volledig elektrische motorfietsen die zich, passend bij PGZ, in dat segment aan de premium kant begeven als het gaat om rijbeleving, kwaliteit en stand der techniek.

2022

2022 is een jaar wat de PGZ-geschiedenis in zal gaan als een jaar met veel bijzondere momenten. Jaguar Land Rover Maastricht wordt verkocht aan een Belgische dealergroep en werkt daar verder aan haar eigen succesverhaal. Bentley Maastricht kent haar 5-jarige jubileum, passend gevierd wordt met de opening van een volledig vernieuwde 1e verdieping van de showroom. In Oisterwijk start op een kavel van maar liefst 17.000m2 de werkzaamheden aan de bouw van Porsche Centrum Brabant, de nieuwe locatie van Porsche Centrum Eindhoven.

2023

Eind 2023 opent PGZ de deuren van Porsche Centrum Brabant, de indrukwekkende nieuwe locatie voor Porsche Centrum Eindhoven. Meer dan drie keer meer oppervlakte, een eigen schadebedrijf én de mooiste Porsche showroom van Nederland; in de groene omgeving van Oisterwijk komt de ‘benchmark’ te staan voor Porsche in Nederland.